9 Ağustos 2012 Perşembe

BADEMİN SAĞLIK ÜZERİNDEKİ ETKİSİ NEDİR ?

BADEMİN SAĞLIK ÜZERİNDEKİ ETKİSİ NEDİR ?

Bademin Bilimsel Olarak İspatlanmış Faydaları:
* Sinirleri güçlendirir.
* Göğüs hastalıklarını, beden ve zihin yorgunluğunu giderir.
* Hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur.
* Böbrek, idrar yolları ve cinsel organlardaki iltihapları iyileştirir.
* Badem yağı ise hazımsızlığa iyi gelir.
* Yumuşatıcı, balgam söktürücü, sakinleştirici özellikleri olan badem de ev eczanemizin vazgeçilmezlerindendir
* Burun Kuruluğunun Tedavisinde Badem Yağı Çocuklarınız veya siz bu rahatsızlıktan kurtulmak için günde iki /üç kere bir/iki damla badem yağını burunlarınıza damlatarak bu problemden kurtulabilirsiniz.
* Badem yağı ayrıca müsil olarak da kullanılır.
* Sık sık dudaklarının çatlamasından rahatsız olanlar da gün içinde bir iki damla badem yağı kullanmalıdırlar.
* %5 su, %9 protein, %54 yağ, %20 karbonhidrat ve %3 oranında külden oluşur. Ayrıca Ca, P, Fe, Na, K, Mg elementleri ve Thiamin, Ribofdavin, Niosin ve A vitamini bulunur. (Kaynak: Badem Yetiştiriciliği ve Sorunlar(Kaynak: Badem Yetiştiriciliği ve Sorunlar- Prof. Dr.M.Dokuzoğuz, Tübitak Yayınları)
* Kolestrolü düşürür. Kalp krizi riskini %50 azaltır.(Kaynak:The Almond Board of California Araştırma kuruluşu çalışmaları.)
* Her gün 42 gr badem yediğimizde kalp hastalığı riski azalmaktadır.
* Kan şekeri düzeyini ayarlar; kansere yakalanma riskini azaltır.(Kaynak:Nejat Ebcioğlu'nun Sağlığımız İçin Yararlı Bitkiler adlı kitabından.)
* Cinsel güçsüzlüğe karşı etkilidir. .(Kaynak:Nejat Ebcioğlu'nun Sağlığımız İçin Yararlı Bitkiler adlı kitabından.)
* Bedenin ve zihnin yorgunluğunu giderir. Böbrek, mesane ve üreme yollarındaki iltihapları yok eder. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir. (Kaynak: ABD Gıda ve İlaç Dairesi.)
* Fazla ilaçlanma ihtiyacı olmadığı için kimyasal ilaç barındırmaz!
*Bademin en çok bilinen özelliği kötü kolesterolü düşürmesidir. İçerisinde bulunan doymamış yağ asitleri sayesinde LDL ya da kötü kolesterolü düşürerek lipoprotein seviyesini düzenler.
*Cilt güzelliği için de badem oldukça faydalıdır. Kırışıklıkların, sivilcelerin ve cilt kuruluğunun üstesinden gelen badem yağı, masaj yaparak uygulandığında yaşlanmayı geciktirir. Gözlerin etrafındaki siyah halkalar üzerinde de etkili olan badem yağı cildi yeniler.
*Saçla ilgili her türlü sorun için badem yağı kullanılabilir. Saç dökülmesi, kepek ve grileşme gibi sorunlara karşı haftada bir kez badem yağıyla saçlara masaj uygulanabilir. Bir kaç damla badem yağı şampuana karıştırılabilir.
*Badem içerisinde bol miktarda bakır, demir ve vitamin ihtiva eder. Bu nedenle kansızlığa da iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca içerisindeki lifler de hazımsızlığın giderilmesinde etkilidir.
*Yemeklerden sonra tüketilen badem kan şekerini normal seviyelerde tutmada yardımcıdır. Ayrıca güçlü ve etkili bir antioksidan besindir.
*Bebeklerde anne sütüne karşı hassasiyet söz konusu olduğunda ezilmiş bademlerin ılık suyla karıştırılarak verilmesi önerilir.
*Badem yağı çok yaygın olarak profesyonel masörler tarafından kullanılır. Badem yağının stresten kurtarıcı ve rahatlatıcı bir etkisi vardır.
*Kemikleri güçlendirici özelliğiyle de adından söz ettiren badem, iskelet sisteminin sağlığına büyük katkı sağlar. Bu nedenle ileriki yaşlarda rastlanılabilecek kemik erimesi gibi sorunların riskini azaltır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder