9 Ağustos 2012 Perşembe

BADEM YAĞININ FAYDALARI NELERDİR ?

BADEM YAĞININ FAYDALARI NELERDİR ?

Güçlü Bir Metabolizma İçin
Ananas sindirimi rahatlatır, enerji verir ve yağ yakmaya yardımcıdır. Ceviz yağı B1, B2, C, E, A ve K vitaminleri içerir, kanı temizler, şeker hastalığına faydalıdır.

1 adet taze ananas
1 tutam taze nane
1 tatlı kaşığı ceviz yağı
1 tatlı kaşığı badem yağı
1 limon
Bal
Ananası soyup dilimleyin, nane, cevizyağı, badem yağı ve bir adet kabukları soyulmuş limonla blendırdan geçirin. İçine isteğinize göre bal ilave edebilirsiniz. Buzdolabında sakladığınız karışımdan iki gün sabah ve akşam olmak üzere iki kez tok karnına birer bardak için. Bu iksiri istediğiniz zaman tekrarlayabilirsiniz.

Badem Yağı Saça Nasıl Uygulanır?
Badem yağının saça olan faydalarını biliyorsunuzdur. Badem yağı peki saça nasıl uygulanır? Badem yağı saça uygulanırken nelere dikkat edilmelidir?

Mineral katkısı yüksek, cildin ve saçların E vitamini gereksinimini karşılayan çok yararlı bir yağdır. Özellikle saçlar için, badem yağı bir mucizedir. Saç güçlendirici, kırık oluşumunu engelleyici, besleyici, koruyucu ve nemlendirici olarak saç bakımında kullanılmaktadır.

Badem yağını banyo yaptıktan sonra elinize biraz sürüp nemli saç uçlarınıza yaymanız, bir çok saç kreminden ve jöleden daha etkili bir sonuç verecektir ve kurumuş saç uçlarınız oldukça canlı görünecektir

Aynı zamanda eve geldiğiniz bir akşam badem yağını tek başına saç diplerinize sürebilir, bir yada ki saat beklettikten sonra saçınızı yıkayabilirsiniz buda saçlarınız için oldukça faydalı bir bakım olacaktır

Bir küçük dip not düşelim Badem yağı sürülmüş saç ile ile hemen duşa girilmemelidir çünkü yukarıdan aşağıya doğru akan suyun saçta bulunan badem yağını vücuda yayacağı ve badem yağını vücuttan çıkarması zorlaşacaktır. Bu yüzden önce saçınızı yıkamanız tavsiye edilir.

Çatlayan Ellere Evde Çözüm
Soğuk rüzgarlar esmeye başlayınca ellerimiz hemen alarm veriyor. Hem can yakan, hem de kötü görünen çatlaklardan kendi yaptığınız kremle kurtulun.

Kışın soğuk havalar ellerde çatlakların meydana gelmesine neden olur. Hem kötü bir görüntü oluşturur, hem de can yakar. Hatta bazılarının elleri soğuktan çatlayıp yara haline bile gelebiliyor.

Kışın da yumuşacık ellere sahip olmak çok kolay! Yapmanız gerekenler neler?

Bir kaba iki limon sıkıp içine 50 gram gliserin, 30 gram badem yağı, 30 gram kolonya ve iki çorba kaşığı pudrayı koyup karıştırmak… Bu karışımı ellerinize sürüp 15 dakika temiz bir poşetin içinde bekletin. Farkı hemen hissedeceksiniz!

Yapay Kozmetik Ürünlerde Zararlı Kimyasallar Var
Şampuanlarda köpürtücü olarak kullanılan sentetiklerden sodyum lauryl sülfat deri tahrişine, triethanolamin kanserojen ve göz-deride allerjiye, silikon saçların erken dökülmesine, parabenler(etil, metil, butil..) östrojeni taklit ederek meme kanserine neden oluyorlar. Parabenlerin kullanımı İsviçre’de yasaklanmış durumda. Bu tarz yapay ürünlerin yerine vücudun tek ihtiyacı ılık su ve yumuşak doğal bir sabundur. Bu sabun zeytinyağlı, defne ya da sığala sabunu olabilir. Saç içinde güvenle kullanılabilir. Ayrıca saçlar için elma sirkesi, biberiye ve kekik çok faydalıdır.

Bitkisel kozmetikleri satın alırken dikkat etmememiz gerekenler; ürünlerde az sayıda bitki olması ve ürünün kokusuz olması. Çünkü ürünlerde kokuyu oluşturmak için daha fazla sentetik madde kullanılır.

Sarı saçların bakımında limon suyu, kumral saç bakımı içinse adaçayı güvenle kullanılabilir.

Gözaltı torbaları için kivi kabuğu kullanılabilir. Kullandığınız yeşil çay poşetini sıkıp gözaltı torbalarında bekletebilirsiniz.

Tırnak bakımı için limon suyunu kullanabilirsiniz. Şeytan tırnağı ve yavaş büyüyen tırnaklara masajla limon suyu sürün.

Selülit için biberiye yağı, susam yağı, kekik yağı, lavanta yağından herhangi birini sürün. Kabak lifiyle 10-15 dk sertçe masaj yapın. Bu işleme günaşırı 3 ay devam edilirse bölgenin inceldiği görülür.

Cilt bakımında kullanılan diğer bitkiler: Saç parlaklığı için jojoba yağı, güneş koruyucu yerine susam yağı (güneş ışığının % 39′unun cilde geçmesini engeller), saç sağlığı için biberiye, kuru saçlara zeytinyağı, cilt temizliği için gül suyu, yağlı deri ve saç için papaya, yaraları iyileştirici olarak aynı safa, kaşıntılar için kaynamış suda bekletilen yulaf iyileştirici özelliğe sahiptir. Diğer cilt ve deri sağlığında etkili bitkiler ise; tatlı badem yağı, avokado ve çay ağacı.

Milyoner Ellerin Sırrı: Badem Yağı
ABD’den Avustralya’ya reklamlarda hayranlık uyandıran ve 5 milyon Sterlin’e (14 milyon lira) sigortalanan ellerin sırrı ortaya çıktı: Badem yağı.

İngiltere’nin ünlü “el modeli” Gemma Howorth ellerinin kusursuzluğunu badem yağına borçlu olduğunu söyledi. Ünlü modele göre badem yağı, ellerin ve tırnak diplerinin nemlendirilmesinde çok etkili. Howorth sadece ellerinin güzelliğiyle iki saatte 800 sterlin (2240 lira), günde ise 2500 sterlin (7 bin lira) kazanabiliyor.

Kate’in Elleri de Benim
Kate Moss dahil birçok ünlünün reklam çekimlerinde ellerini kullandığı Howorth çok dikkatli davranıyor. Eldivenle güneşleniyor, bulaşık yıkamıyor, çantasını açıp kaparken bile aşırı dikkat gösteriyor.

Gözaltı Morluklarından Kurtulmak İçin Doğal Yöntemler
Gözaltı morlukları ve torbaları, kadınlarda cansız ve yorgun bir görüntüye neden olur. Düzensiz uyumak, stres, bilgisayar başında çok fazla çalışmak gibi nedenlerden dolayı gözaltı morlukları ve torbaları meydana gelebilir. Güzelliğe gölge düşüren bu görüntüden kurtulmak için uygulayabileceğiniz doğal yöntemleri aşağıda bulabilirsiniz.

2 adet ince dilimlenmiş patatesi, gözaltlarınıza koyun ve 10 dakika bekleyin. Bu yöntemi haftada 3 – 4 defa uygulayabilirsiniz.
Geceleri yüzünüzü yıkadıktan sonra gözaltlarınıza birer damla tatlı badem yağı ile hafif hafif masaj yapabilirsiniz. Yalnız badem yağını gözünüzde kaçırmamaya özen gösterin.
Yarım salatalığı kabuklarıyla birlikte rendeleyip, göz çevrenize koyun ve 10 dakika bekleyin.
Göz makyajınızı temizlemeden asla uyumayın.
Bilgisayar başında çalışırken arada bir gözlerinizi kapatarak dinlendirin.
Düzenli uyumaya gayret gösterin.
Bol su için.

Uzun Kirpikler İçin Badem Yağı
Uzun ve göz alıcı kirpiklere sahip olmanın formülü aslında çok basit. Badem yağı.

Badem yağı bademden elde edilen doğal bir yağdır. Aromaterapi ve masaj uygulamalarında sıkça kullanılır. Badem yağı yağ asitleri açısından oldukça zengindir ve bu sayede kirpikler için nemlendirici görevi görerek kırılmaları engeller. Ayrıca nemlenen kirpikler normale oranla çok daha çabuk uzar ve parlak bir görünüm kazanır.

Kullanım

Badem yağı kirpiklere gece yatmadan önce uygulanmalıdır. Gözler ilk olarak günün makyajından arındırılmalı ve temizlenmelidir. 1-2 damla yeterli olacaktır. Gözünüze badem yağını kaçırmamaya özen gösterin ve kirpiklerinize parmaklarınız veya pamuklu çubuk yardımıyla uygulayın.

Yaklaşık 4-6 hafta arasında değişen bir sürede değişimi fark edeceksiniz.

Dikkat
Badem yağını serin yerde saklamaya özen gösterin. Işık ve sıcak kolayca bozulmasına neden olacaktır. İlk kez açıldığında şişesinde 1 yıl boyunca bozulmadan kalabilir ancak iyi muhafaza edilmelidir.

*Fındığa karşı alerjisi olan kişiler kesinlikle badem yağı kullanmamalıdır. Lens kullananlar ise oldukça dikkatli davranmalıdır.

Badem yağıyla elde ettiğiniz kirpiklerinize bilmediğiniz ve güvenmediğiniz Maskara, göz kalemi gibi makyaj malzemelerini uygulamayın. Mümkünse doğal içerikli ürünler seçmeye özen gösterin. Böylece etkisi çok daha uzun süreli olacak ve kirpiklerinizin doğal yapısını korumuş olacaksınız.

Sivilce İzlerinizden Kurtulun!
Güzelliğinize kara gölge düşüren sivilce izleriniz için, sizlere uygulaması pratik olan bakla maskesinin tarifini isteyenler için paylaşacağız bu yazımızda..

1 çay bardağı taze bakla içini haşlayıp robotta ezin, 1 çorba kaşığı badem yağını baklalara ekleyip karıştırın. Ardından cildinize sürüp 20 dakika bekletin. Ardında cildinizi ılık suyla yıkayın. Bu karışımı haftada 1 gün yüzünüze sürün.

Siyah Noktalarınızdan Kurtulun
Yüzünüzdeki siyah noktalar için ilk önce eczaneden bir şırınga alın. Daha sonra temiz bir tasa kaynamış sıcak su koyun. Başınızın üstüne bir çarşaf örterek bu suyun buharına bir süre yüzünüzü tutun. Yani yüzünüze basit bir buhar banyosu yapın. Buhar banyosundan sonra siyah noktalar çok kolay çıkar. Buhar banyosundan sonra iğnesini çıkardığınız şırınganın ucuyla hafifçe siyah noktanın üzerine bastırın. Siyah noktalar şırınganın içine girecektir. Bunu yaparken siyah noktaların çıkış yönüne dikkat edin ve o yönden bastırın. Yüzünüzdeki siyah noktalar hep aynı yönde çıkar. Bu işlemden sonra yüzünüzü mutlaka bir temizleme losyonuyla temizleyin. 1,5 tatlı kaşığı kil, 1 tatlı kaşığı badem yağı, 1 tatlı kaşığı balı karıştırıp yüzünüze sürün ve 35-40 dakika bekleyin. Daha sonra yüzünüzü soğuk suyla yıkayıp yağsız bir nemlendirici krem sürün.

Badem Yağı İle Selülite 15 Günde Kesin Çözüm
Selülitlerin basen ve göbek bölgesinde yaşamaya başlaması için zayıf ya da kilolu olmanız fark etmez. İstediğiniz gibi giyinmenizi engelleyen, belki de vücudunuza küsmenize neden olan selülitleri 15 günde yok edebilirsiniz.

Evde uygulayabileceğiniz selülit tedavi yöntemine geçmeden önce Selülite neden olan faktörlere yakından bakalım.

Uzun saatler ayakta kalmak ve oturmak
Doğum kontrol hapı kullanmak
Hatalı beslenme alışkanlıkları
Aşırı miktarda tuz ve şeker tüketimi
Hızlı kilo alıp vermek
Günde 2 litreden az su içmek
Yukarıda yer alan selülit oluşumunu tetikleyici davranışlarınız varsa kontrol edip, yerine yeni ve faydalı alışkanlıklar eklemelisiniz.

15 günde selüliti ortadan kaldıracak formülü her gün düzenli uygulamalısınız. Gün içinde vakit bulamayacağınızı varsayarak gece uyumadan önce yapmak olası aksaklıkları ortadan kaldıracaktır.

Selülit Giderici Formül


Malzemeler
5 yemek kaşığı badem yağı
5 yemek kaşığı biberiye yağı
5 yemek kaşığı susam yağı
Streç film
Hazırlanışı ve Uygulaması
Badem yağı, biberiye yağı ve susam yağını cam bir kâse ya da şişede karıştırın. Bitkisel yağ karışımını selülit olan bölgelere 5 dakika boyunca masaj yaparak sürün. Streç filmle sıkıca sarıp yarım saat bekleyin. Sürenin sonunda Streç filmi çıkarıp banyoya girin. Lifle selülit yağı sürdüğünüz bölgeleri iyice bastırarak ovun. Banyodan çıkmadan önce soğuk su tutarak cildinizin uyarılmasını sağlayın.

Not
Biberiye yağı, kan akışını hızlandırır.
Badem yağı ve susam yağı, cildi besler.

1 yorum:

  1. Kendim yapmayı bilmediğim için dışarıdan doğal badem sabunu almayı düşünüyorum. Toptan veya perakende badem sabunu satan, tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı? İnternetten https://www.naturasabun.com/urun/badem-sabunu/ adresini gördüm buradan almayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil