9 Ağustos 2012 Perşembe

BADEM KÜRLERİ NELERDİR ?

BADEM KÜRLERİ NELERDİR ?

Önerilen hastalıklar: Kabızlığı önler. Hastalıktan sonraki nekahet döneminde organizmayı güçlendirir. Böbrek mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir. Sulandırılıp içilirse özellikle çocuklarda müshil etkisi gösterir. Yaraları iyileştirici özellikleri vardır. Güneş yanıklarında rahatlatıcı olur. Yumurtayla karıştırılıp da, basur memelerine sürülecek olursa, ağrı ve yanmaları giderir. Göğsü ve akciğeri hastalıklardan temizler. Acı badem, karaciğerin, böbreğin, dalağın gözeneklerini açar ve idrar yaptırır. Acılığı ne kadar çoksai kuvveti de o kadar fazla olur. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Hamilelerin zayıf düşmemesini sağlar. B vitaminleri ve proteini ile sinirleri dinlendirir, yenilenmesini sağlar. Hastalıklar sonrasında nehaket devresini kısaltır. Sütle birlikte tüketilirse mideyi kuvvetlendirir. Bademler ağızda çok iyi çiğnenmelidir.

Badem yağı: Günde bir tatlı kaşığı içilirse, bağırsakları yumuşatır. Böbrek taşlarını yağlandırıp, kayganlık sağlayarak, çabuk ve ağrısız düşmesini sağlar. Cildi yumuşatır ve saçların beslenmesini sağlar. Saçların diplerine sürülerek kullanılır. Tatlı badem yağı, eşit miktarda bal veya pekmezle karıştırılıp kabız olan bebeklere 4-5 saat arayla 2 çay kaşığı müshil olarak verilir.

Prof. Dr. Ahmet Maranki & Elmas Maranki
Kozmik Bilim Işığında Şifalı Bitkiler

Ağır depresyon yaşayanlar için :
1 Lt kaynar suya, 5 gr tane kimyon, 5 gr sarıkantorunu atıp 15 dak. demlendirin. Sabah akşam 1 bardak için.
–Hergün 5 adet badem yiyin.
–Sabahları evden çıkmadan yüzünüze badem yağı sürün.

Unutkanlığı Önleyen Bitkisel Formüller:
* 1 bardak suyun içerisine 15 adet badem ve 1,5 kaşık şeker ezilerek atılır. Karışımın süt kıvamını alması sağlanır. Ilık bir kıvamda her akşam içilmelidir.
* Ayrıca her yemekten sonra 20 adet badem yemeye önem veriniz.

Saç Dökülmesi Kürü
Saç dökülmesi orta yaşlarda başlar genetik olmasının yanısıra strese bağlı olarak da saç dökülmasi yaşanabilir.Saçların saç köklerinin zayıf olması nedeniyle saç dökülmelerinin yerine yeni saç çıkmaz ve kellik durumu söz konusu olur.
Bunun için saçlarınızı güçlendirmeli ve düzenli olarak bakım uygulamalısınız. Evde yapabileceğiniz saç dökülmasine karşı bitki kürü Ahmet marankiden sizlere geliyor.

Gerekli malzemeler:
*sarımsak yağı
*çam yağı
*badem yağı
*havuç yağı

Uygulanışı:
bu yağlardan birer damla bir kapta karıştırın ve saç diplerinize friksiyon yaparak iyice saçlara yedirin. her akşam sürün .bir bone ile saçlarınızı kapatın ve 2-3 saat bekleyin,yada o şekilde yatıp sabaha kadarda bekletebilirsiniz.bu kürü 3 hafta boyunca uygulayın.3 ay içinde saçlarınızın dökülmesi duracak ve saçalrınızda gürleşme olacaktır.

Güneş Yağı Tarifi:
Yaz mevsiminde güneşten faydalanmalıyız. Öğle saatleri haricinde güneşlenmek vücudun D vitamini ihtiyacını karşılayacağından güneşlenmek gerekir. Saat 11.00 ile 15.00 saatleri arasında güneş ışınları dik geleceğinden cildimize zarar verir. Fakat uygun saatlerde yapılan güneşlenme bizim için faydalıdır. Güneşlenirken bronzlaşmak isteyenler için Prof. Dr. Ahmet Maranki doğal bir güneş yağı tarifi veriyor.

Zeytin Yağı 100ml
Buğday Yağı 20ml
Biberiye Yağı 20ml
Badem Yağı 20ml
Kakao yağı 50ml
Hazırlanışı ve Uygulanışı:

Malzemelerden eşit miktarda, biberiye yağından ise 1 çay kaşığı ekleyin. Yukarıda da belirttiğimiz gibi biberiye yağı koku vermesi için, o yüzden 1 çay kaşığı yeterli. Malzemeleri (cam şişede olabilir) iyice karıştırın. Güneş yağımız artık hazır.

NOT: “Kaynak olarak Prof. Dr. Ahmet Maranki & Elmas Maranki'nin internet yazılarından alınmıştır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder