9 Ağustos 2012 Perşembe

BADEM NASIL ZAYIFLATIYOR ?

BADEM NASIL ZAYIFLATIYOR ?

Kuruyemişlerden bademin kalp damar hastalıklarını önlediğini önceden beri biliyorduk. Birçok kişi bu besini, kalori değeri çok yüksek olduğu için tüketmekten kaçınıyordu. Ancak badem gibi sağlığa faydalı kuruyemişi çiğ, kavrulmamış ve tuzsuz olarak az miktarda yediğinizde sizin için bu besinin hiçbir tehlikesi yoktur.

Şu günlerde bademin zayıflattığı da bilim insanları tarafından kanıtlanmış durumda. Badem potasyum, kalsiyum, demir, çinko, E vitamini ve çeşitli bileşiklere sahiptir.

Aynı zamanda bademde Omega 3 yağ asitleri, Koenzim ve Q10 çok fazla miktarda bulunur. Bu bileşenler sayesinde kalp damar hastalıklarına yakalanma riskiniz çok düşer ve halk arasında kötü kolesterol olarak bilinen LDL seviyesi %5 ile %15 arasında düşer.

Kalbe bu kadar faydalı olan bademin kilo verdirdiğini Amerikalı bilim adamları ispatladı. Bilim adamlarının yaptığı araştırmada zayıflamak isteyen kişilere günde 17 adet tuzsuz, kavrulmamış ve çiğ badem verildi. Bu kişilerin daha hızlı kilo verdiği bilim adamlarınca ispatlanmış oldu.

Bademin kilo vermenize yardımcı olmasının sebeplerinden biri bademde yüksek oranda protein ve omega 3 yağları bakımından fazla olması bademin acıkma hissinizi geciktirmesini sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder